Bjerringbro Kunstforening

Bjerringbro Kunstforening præsenterer i januar måned 2018 billedkunstner Inge Nygaards figurative storbymotiver fra New York.
”Jeg har arbejdet som professionel kunstner i 12 år og arbejder dagligt i mit atelier med kunsten/maleriet”, fortæller Inge Nygaard og fortsætter: ”Min kunstneriske løbebane startede tilbage i 90’erne. Gennem processen med det abstrakte maleri, uddannelsen på Århus Kunstakademi, inspiration fra kunstrejser, især New York, ændredes mit kunstneriske udtryk. At det blev by motiver, som jeg fortsatte med og videre udviklede skyldtes nok mest, at daværende direktør på Aros, Jens E. Sørensen i 2012 spottede mine første spæde forsøg på disse motiver på udstillingen Kunst for Alle i Ridehuset, Århus. Efterfølgende fulgte han op med gode råd.”

Tom Jørgensen, redaktør på Kunstavisen, har i bogen ”101 kunstnere 2011” bl.a. skrevet flg. om Inge Nygaards kunst: ”Netop fordi dette er kunst, kan Inge Nygaard udvælge, fokusere og omskabe, så det bliver hendes New York, vi ser på billederne, hendes fortolkning, hendes vision. En vision af en by, der aldrig sover, men konstant er på farten, fuld af mennesker, som shopper, diskuterer, parlamenterer, kysser, drømmer, skændes og skanderes. Alt holdt på plads af Inge Nygaards på én gang disciplinerede og forelskede penselstrøg.”

Nyeste kommentarer

04.04 | 15:39

Hej Dagny Vistesen. Vi talte i dag om et møde, hvor jeg kunne deltag. Da...

14.02 | 18:30

Hej Anny - det er korrekt nummer - vi sender kontingent opkr...

14.02 | 15:29

Hej med jer Jeg vil betale kontingent..vil lige sikre mig, at MobilPay.nr. E...